ثبت شرکت دانش بنیان

ثبت شرکت دانش بنیان

ثبت شرکت دانش بنیان

شرکت دانش بنیان چیست ؟ ثبت شرکت دانش بنیان ، برای تولید وسیله و یا کالا و سودآوری از این طریق محقق نمی‌شود  و تنها سود و دریافتی آنها از تولید دانش و علم است. در این مقاله به ثبت نام شرکت دانش بنیان و تبدیل شرکت در قالب‌های مختلف به شرکت دانش بنیان پرداخته ایم.

براساس قانون مصوب جمهوری اسلامی در سال 1389، هر شرکتی که در زمینه گسترش و یا کاربرد اختراعات و نوآوری‌ها قدم بردارد و نتایج حاصل از این اختراعات منجر به طراحی و یا تولید کالا و یا خدمتی گردد، شرکت دانش بنیان محسوب می‌شود

برای مثال، فعالیت جمعی از مهندسین پزشکی برای به وجود آوردن فرمول مختلف ساخت انواع واکسن و یا روش‌های مختلف برای درمان بیماری سرطان در زمره فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان محسوب می‌شود.

این شرکت‌ها با هدف گسترش و ترویج علم و دانش و استفاده بیشتر از توانایی‌های علمی افراد مجرب تحصیلکرده تأسیس می‌گردند.

انواع شرکت دانش بنیان

  1. درصورتیکه دانشگاهها نیز در آن شرکت مالکیت داشته باشند ؛ که در اینصورت اگر سهام دانشگاه 50% یا بیشتر باشد ، شرکت دانش بنیان مد نظر، شرکتی دولتی محسوب می شود .
  2. درصورتیکه فقط اعضای هیئت علمی مالک آن شرکت باشند ؛ که اگر سهام دانشگاه کمتر از  50 درصد باشد ،شرکت دانش بنیان مد نظر خصوصی محسوب می شود  لذا  باید تابع قانون تجارت بوده و در اداره  ثبت شرکت ها به ثبت برسد .

دسته بندی شرکت‌های دانش بنیان

شرکت‌هاي دانش بنیان به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

1) شرکت‌هاي تولید کننده کالاها یا خدمات دانش بنیان: شرکت‌های تولید کننده کالاها/خدمات دانش بنیان باید حائز همه شرایط زیر باشند:

  • حداقل 50 درصد از درآمد یک سال مالی گذشته شرکت (که در اظهارنامه مالیاتی شرکت ذکر شده است)، از محل فروش مرتبط با فهرست کالاها/خدمات دانش بنیان حاصل شود.
  • دانش فنی کالاها/خدمات دانش بنیان تولید شده توسط شرکت، باید مبتنی بر فعالیت‌هاي تحقیق و توسعه، ایجاد
    شده و یا از طریق انتقال فناوري، جذب و بومی سازي شده باشد.
  • شرکت داراي عملکرد تحقیق و توسعه فعال، با هزینه کرد تحقیق و توسعه حداقل معادل 5 درصد فروش سالیانه
    شرکت باشد.
  • شرکت باید حداقل یک کالا/خدمات دانش بنیانِ خود را در 2 سال گذشته توسعه داده یا به طور اساسی تغییر یا ارتقاء داده و به فروش رسانده باشد.

2) شرکت‌هاي نوپا: به منظور حمایت از شرکتهاي تازه تأسیس، شرکت‌های نوپا جهت دریافت بخشی از تسهیلات مورد نظر قانون باید همه شرایط زیر را دارا باشند:

  • شرکت باید داراي برنامه تولید یا تولیدکننده کالاها/خدمات دانش بنیان، مطابق فهرست کالاها/خدمات دانش بنیان مصوب کارگروه باشد که دانش فنی کالاها/خدمات دانش بنیان تولید شده توسط شرکت، باید مبتنی بر فعالیت‌هاي تحقیق و توسعه، ایجاد شده و یا از طریق انتقال فناوري جذب شده و بومی سازي شده باشد.
  • شرکت داراي حداقل 2 نفر نیروي انسانی معادل تمام وقت باشد.
  • حداکثر پنج سال از زمان ثبت شرکت گذشته باشد.
  • شرکت داراي عملکرد تحقیق و توسعه باشد.

نحوه ثبت نام شرکت دانش بنیان

برای تأسیس شرکت دانش بنیان می‌بایستی افراد شرایط زیر را دارا باشند:

  1. داشتن حداقل مدرک کارشناسی توسط دو سوم از اعضای هیأت مدیره شرکت
  2. داشتن حداقل سه سال سابقه فعالیت علمی در زمینه فعالیت‌های شرکت
  3. داشتن حداقل یک احتراع ثبت شده داخلی و یا بین‌المللی
  4. داشتن سابقه بیمه پرداختی به مدت 6 ماه برای حداقل 3 نفر از کارکنان تمام وقت شرکت

همچنین مدارکی که به شرح زیر می‌باشد نیز توسط اشخاص بایستی گردآوری گردد:

  1.  ارائه رزومه شرکت
  2. ارائه تصویر آگهی تاسیس در روزنامه رسمی ( به همراه آخرین تغییرات شرکت)
  3. ارائه آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده به سازمان امور مالیاتی کشور
  4. ارائه آخرین لیست بیمه شرکت و وضعیت حقوق دستمزد و مزایا
  5. ارائه تصویر مجوزهای شرکت (مانند پروانه بهره‌برداری و مجوز تاسیس و…)
  6. نمودار سازمانی شرکت (اختیاری)

چگونگی ثبت شرکت دانش بنیان

  • در قدم اول می‌بایستی برای ثبت نام شرکت دانش بنیان  مانند دیگر شرکت‌های تجاری، حقوقی و … شرکت خود را در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسانید، در هنگام ثبت دانش بنیانی بودن شرکت در اینجا با دیگر شرکت‌ها فرقی ندارد.
  • پس از ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها، باید وارد سامانه مربوط به شرکت‌های دانش بنیان شده و با توجه به شرایط لازم برای ثبت اینگونه شرکت‌ها و شاخص‌های صلاحیت، شرکت شما مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  1. در صورتی که برای اولین وارد این سامانه می‌شوید بایستی در وهله‌ی اول ثبت نام نمایید و  اطلاعات خواسته شده شامل (نام شرکت، شناسه ملی و ایمیل) خود را وارد نمایید تا کد لازم برای فعال‌سازی در سامانه به ایمیل شما ارسال گردد
  2. به سامانه مربوط به شناسه‌ی اشخاص حقوقی مراجعه و با جستجوی نام شرکت خود شناسه ملی اشخاص حقوقی را دریافت و در قسمت مربوطه در سامانه وارد نمایید
  • در صورتی که شرکت شما، شاخص‌های لازم برای ثبت این شرکت را دارا باشد به صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت معرفی می‌شوند تا طرح مورد نظر خود را به صندوق ارائه دهند و از تسهیلات در نظر گرفته شده برای این شرکت‌ها استفاده نمایند.
  • همچنین می‌بایستی از طریق فرم مربوطه در سایت شرکت‌های دانش بنیان، درخواست خود را برای ثبت اینگونه شرکت ارائه دهید، توجه داشته باشید رسیدگی درخواست افراد هر دو ماه یکبار انجام خواهد شد.
  •  اشخاص می‌بایستی اسکن تصویر آگهی تأسیس و اسکن آخرین تغییرات درج شده در روزنامه رسمی را در سامانه برای تکمیل فرآیند ثبت نام بارگذاری نمایند.
  • سپس اطلاعات مربوط به نام شرکت و شماره ثبت و آدرس اینترنتی شرکت و نام محصول و کاربرد آن را در سامانه درج کنید
  • همچنین جایگاه محصول و تولید مورد نظر خود را از موارد ارائه شده انتخاب نمایید (مطالعات اولیه ، مطالعات تکمیلی ، نمونه‌ی کارگاهی، نمونه‌ی آزمایشگاهی و نمونه‌ی صنعتی) و توضیحات مربوط به محصول خود را ارائه دهید.
  • قطعاً شرکت‌هایی که در سامانه این مراحل را طی نکنند و محصول خود را ثبت ننمایند، اطلاعات طرح آنها بررسی نخواهد شد.

سوالات متداول

1- ثبت شرکت دانش بنیان به چه طریقی است ؟

 

به صورت اینترنتی و از طریق سامانه مربوط به شرکتهای دانش بنیان .

2- حداقل مدرک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان چیست ؟

 

حداقل مدرک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان چیست ؟

3- در ابتدا برای ثبت شرکت دانش بنیان چه کار باید کرد ؟

 

از طریق اداره ثبت شرکتها ابتدا بایستی شرکت شما ثبت گردد پس از آن به شرکت دانش بنیان .

بدون نظر

ارسال دیدگاه