تبدیل شرکت

مشاوره تبدیل شرکت با آرمانی ثبت

تبدیل شرکت می‌تواند حاوی نکات مختلفی باشد که ممکن است برای هر شرکت متفاوت باشد هر چند در این مطلب سعی شده تا کلیدی‌ترین نکات حقوقی مرتبط با این حوزه به طور کامل بررسی شود. بنابراین بهتر است پیش از هرگونه اقدام در زمینه تغییرات شرکت، از مشاوره رایگان ما استفاده کنید تا خیالتان آسوده باشد.

مدارک مورد نیاز برای تبدیل شرکت

برای تبدیل شرکتها با مسئولیت محدود به سهامی خاص به مدارک زیر نیاز است:

  •  مدارک هویتی اعضاء هیئت مدیره و بازرسین که دارای اعتبار باشد.
  •  مدارک هویتی شرکت ( اساسنامه شرکت – اظهارنامه – آخرین تعیین سمت انجام شده به همراه روزنامه رسمی )
  •  ارائه مستند دایر بر ارسال دعوتنامه چنانچه مجمع عمومی فوق ‌العاده با حدنصاب اکثریت تشکیل شده باشد.
  •  گواهی بانک مبنی بر پرداخت ۳۵ درصد سرمایه تعهدی.

تبدیل شرکت و ضوابط آن در سال 1403

تبدیل شرکتها بر اساس ماده 4 دستورالعمل اجرایی ثبت شرکتهاي تجارتی بخشنامه شماره 16624/3392 مورخ 23/2/1399 معاونت حقوقی رییس جمهور ، ضوابط عمومی تغییرات شرکت، علاوه بر موارد مقرر در ماده 3 این دستورالعمل شامل موارد ذیل است:

  •  تمام سرمایه شرکت در حال تبدیل از جمله سرمایه تعهد شده به صورت کامل تادیه و ثبت شده باشد.
  •  شرکت در حال تصفیه نباشد.
  •  حداقل دوسال از تاریخ ثبت گذشته و حسب مورد دو ترازنامه و صورت مالی آن تصویب و به ثبت رسیده باشد.
  •  شرکت منع قضایی خاص برای تبدیل نداشته باشد.
  •  شرکت ممنوعیت مالیاتی به دلیل بدهی یا غیرفعال بودن، نداشته باشد.
  •  تعداد شرکا یا سهامداران از حداقل قانونی برای وضعیت بعد از تبدیل کمتر نباشد.​​​​​​​
تبدیل شرکت

انواع تغییرات شرکت های تجاری و خدماتی  1403

الف) تبدیل اجباری :

به موجب لایحه قانون تجارت ۱۳۴۷ ماده ۲۸۴ ، شرکت های تجاری مکلف شده اند. که ظرف مدت ۴ سال از تاریخ اجرای لایحه قانونی به صورت شرکت سهامی خاص یا شرکت سهامی عام در آمده و وضع خود را با مقررات لایحه قانونی تطبیق دهند یا به نوع دیگری از انواع شرکت های تجارتی مذکور در قانون تجارت ۱۳۱۱ تبدیل شوند در غیر این صورت منحل شده محسوب می شدند. با توجه به انقضای مهلت ۴ ساله، تبدیل مبتنی بر ماده ۲۸۴ و به بعد امروزه منتفی است اگر چه از احکام آن می توان در تغییر شرکت های سهامی استفاده کرد.

ب) تبدیل نیمه اجباری :

تبدیل نیمه اجباری، تبدیل مقرر در ماده ۵ ل.ا.ق.ت می باشد که به موجب آن، هرگاه سرمایه شرکت های سهامی خاص یا عام بعد از تاسیس از حداقل مقرر قانونی (پنج میلیون ریال و یک میلیون ریال) کمتر شود باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام نموده یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت های تجاری مذکور در قانون تجارت تبدیل و تغییر شکل یابد. ضمانت اجرای تخلف از تکلیف فوق این است که در غیر این صورت هر ذینفعی می تواند انحلال شرکت را از دادگاه صلاحیت دار درخواست کند.

 ج) تبدیل اختیاری :

در تبدیل اختیاری شرکت و مراجع ذی صلاح آن به طور اختیاری تصمیم می گیرند نوع شرکت را تغییر دهند. بدون آن که از جانب قانونگذار تکلیفی در این خصوص داشته باشند که بدون تردید مدیر یا مدیران شرکت برای پیشنهاد آن به مراجع تصمیم گیرنده باید دلایل توجیهی قابل قبولی ارائه نمایند که در نهایت پس از بحث و بررسی و امکان حصول شرایط، راه برای تبدیل فراهم می گردد.

به این مطلب رای دهید.