مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص چیست؟ این سوالی است که بسیاری از افراد که علاقه‌مند به ثبت شرکت هستند با آن مواجه اند و می‌خواهند بدانند ثبت اینگونه شرکت برای آنها چه سودی دارد در این مقاله به این پرسش پاسخ داده خواهد شد و مراحل ثبت شرکت سهامی خاص نیز شرح داده شده است.

ثبت شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص ، در زمره شرکت‌های بازرگانی بوده و با ثبت به عنوان شرکت‌های تجاری شناخته می‌شوند، این شرکت‌ها برخلاف شرکت‌های سهامی عام، کلیه سرمایه مورد نیاز خود را از طریق موسسین تأمین می‌کنند و واگذاری و فروش سهام به مردم در اینگونه شرکت‌ها امکان پذیر نیست. میزان سهام هر کس به اندازه مبلغ اسمی سهام فرد می‌باشد، مثلاً فردی که 2 میلیون تومان در شرکت سرمایه آورده است دو سهم و فردی که 5 میلیون تومان سرمایه گذاری کرده است، 5 سهم دارد.

شرکت‌های سهامی خاص به دلیل داشتن شرایط ساده‌تر نسبت به شرکت سهامی عام و یا شرکت‌های تضامنی طرفداران بیشتری دارد از جمله مزایای این شرکت‌ها به شرح زیر می‌باشد:

  • تشریفات تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص ساده‌تر از شرکت‌های سهامی عام است.
  •  در شرکت سهامی خاص مسئولیت هر یک از سهامداران در مورد بدهی و زیان شرکت به مبلغ سرمایه‌ گذاری شده در شرکت محدود است
  • این شرکت‌ها نسبت به شرکت‌های دیگه از اعتبار بالاتری برخوردار است و برای فعالیت‌هایی مثل عمرانی، بازرگانی و … مناسبتر از دیگر شرکت‌هاست.
  • سقف وام معمولا برای این شرکت‌ها در حدود ده برابر سرمایه شرکت امکان پذیر خواهد بود که برای شرکت‌های دیگر این امکان وجود ندارد.
  • امکان جمع آوری سرمایه اندک برای راه اندازی کسب و کار در محیطی دوستانه در شرکت‌های سهامی خاص امکان پذیر است.

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

برای ثبت شرکت سهامی خاص اشخاص حقیقی و حقوقی بایستی به ترتیب مراحل زیر را طی نمایند:

  • در ابتدا کلیه‌ی افراد بایستی نسبت به آماده کردن مدارک لازم ثبت شرکت اقدام نمایند.
  • پس از از آماده‌سازی مدارک به سامانه اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات تجاری مراجعه نمایید.
  • در این سامانه اطلاعات خواسته شده مانند نوع شرکت، سرمایه  شرکت، تعداد سهام و ارزش اسمی هر سهم، موضوع شرکت، اعضای شرکت، سمت و میزان سهام هر یک از اعضا، آدرس و کد پستی شرکت، دارندگان حق امضا شرکت، نام روزنامه کثیر الانتشار به دقت و به درستی تکمیل نمایید.
  • در این مرحله بایستی نوع شخصیت حقوقی و نام‌های انتخابی خود را براساس اولویت مشخص نمایید.
مدارک لازم برای ثبت را در سامانه و در قسمت مشخص شده ، بارگذاری می‌نمایید.
  • پس از طی مراحل بالا، کارشناس حقوقی اداره ثبت شرکت ها به بررسی اطلاعات وارد شده می‌پردازد، در صورتی که مدارک ارسالی شما دارای مشکلی باشد، برای شما در سامانه ابلاغیه رفع نقص ارسال میشود و می‌بایستی شما نسبت به رفع مشکلات اقدام نمایید، در غیر این صورت، برای شما ابلاغیه تأیید ارسال می‌شود.
  • پس از پذیرش اینترنتی و دریافت تأییدیه مدارک، بایستی نسخه اصلی صورتجلسات تنظیمی و ضمائم آن از طریق اداره پست به آدرسی که در تأییدیه پذیرش مدارک آمده است، ارسال شود.
  • مدارک ارسال شده توسط مسئولین در اداره ثبت شرکتها بررسی و و پس از تأیید نسبت به تهیه پیش نویس آگهی ثبت شرکت اقدام می نماید.
  •  متقاضیان بایستی مدارک را به قسمت ثبت دفاتر اداره ثبت شرکت ها تحویل دهند و مسئول مربوطه پس از ثبت در دفتر و تعیین شماره ثبت شرکت، از متقاضیجهت رسید مدارک امضا گرفته و بعد از آن باید آگهی تایپ شده به امضاء رئیس اداره ثبت شرکتها برسد.
  •  یک نسخه از مدارک در پرونده شرکت در قسمت بایگانی اداره ثبت شرکتها نگهداری و نسخه دیگر ممهور به مهر اداره شده و تحویل متقاضی می شود.
  • نسخه دوم آگهی تاسیس جهت درج در روزنامه کثیرالانتشار شرکت تحویل داده می‌شود.
  •  نسخه اول آگهی تایپ شده جهت درج در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران تسلیم می‌شود.
  • پرداخت هزینه‌ی روزنامه‌های گفته شده شرکت به صورت اینترنتی انجام و از طریق پست ارسال می‌گردد.

 

سوالات متداول

1-چه کسانی می توانند در ایران شرکت ثبت نمایند ؟

 کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی می‌توانند در ایران شرکت ثبت نمایند .

2- پس از ثبت شرکت باید چه مراحلی طی شود ؟

 پس از ثبت شرکت و موسسه، شرکت‌ها می‌بایستی ظرف یک هفته دفاتر تجاری خود را پلمپ نمایند و بلافاصله نسبت به تعیین حوزه مالیاتی و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند وگرنه مسئول جرائم قانونی خواهند شد و همچنین باید ظرف ۲ ماه از تاریخ ثبت نسبت به پرداخت ۲ در هزار سرمایه شرکت به حوزه مالیاتی خود اقدام نمایند در غیر اینصورت دو برابر جریمه خواهند شد .

3- نقش بازرس در شرکت سهامی خاص چیست و چه شرایطی باید داشته باشد ؟

 در شرکت سهامی خاص، دو بازرس اصل و علی البدل باید وجود داشته باشد. بازرس موظف است با توجه به اساسنامه شرکت و مصوبات مجمع عمومی بطور مستمر بر اعمال و تصمیمات مدیران نظارت و نقطه نظرات خویش را در قالب گزارش مکتوب سالیانه تهیه و به مجمع عمومی ارائه نماید.بر این اساس بازرس اختیار دسترسی به تمامی اسناد،مدارک،دفاتر و رسیدگی به حساب های شرکت را دارد.وی همچنین وظیفه دارد از صحت و سقم گزارش و اطلاعاتی که هیات مدیره در اختیار مجمع عمومی قرار می دهد اطمینان حاصل نماید و در صورت بروز هرگونه مغایرت،اطلاعات صحیح را کسب و به مجمع گزارش کند .

لینک های مرتبط

ثبت شرکت  ثبت برند  ثبت برند بین المللی  ثبت شرکت در انگلستان  ثبت شرکت در گرجستان  ثبت شرکت با مسئولیت محدود  ثبت شرکت دانش بنیان
2 نظر

ارسال دیدگاه