قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

افراد برای ثبت نمایندگی شرکت‌های خارجی در ایران می‌بایستی براساس قوانین گفته شده عمل نمایند، بر این اساس، این مقاله به قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی پرداخته است.

براساس قانون مصوب، کلیه شرکت‌های تجاری، اقتصادی و … می‌بایست ابتدا در ایران به ثبت قانونی رسیده باشند و ثبت نمایندگی در ایران مشروط به عمل متقابل در کشورهای متبوع می‌باشد.

عمل متقابل یعنی اینکه اشخاص حقیقی و حقوقی با شرط انجام فعالیت تجاری و اقتصادی متقابل در کشورهای مقابل می‌توانند در ایران ثبت نمایندگی نمایند و در غیر این صورت از دریافت ثبت نمایندگی محروم خواهند ماند.

برای دریافت اطلاعاتی جامع در زمینه ثبت نمایندگی می‌توانید مقاله مربوط به شرایط و مدارک ثبت نمایندگی را مطالعه نمایید.

آیین نامه قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

براساس قوانینی که در سال 1378 از طرف هیأت وزیران مصوب شده است، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی برای ثبت نمایندگی در ایران می‌بایستی قوانینی که به شرح زیر می‌باشد را رعایت نمایند:

ماده 1 – شرکت هاي خارجی که در کشور محل ثبت خود ، شرکت قانونی شناخته می شوند ، مشروط به عمل متقابل در کشور متبوع ، می توانند براي فعالیت در ایران در زمینه هاي زیر براساس مقررات این آیین نامه و سایر قوانین و مقررات مربوط نسبت به ثبت شعبه یا نمایندگی خود اقدام نمایند:

  1. ارائه خدمات بعد از فروش کالاها یا خدمات شرکت خارجی
  2. انجام عملیات اجرایی قراردادهایی که بین اشخاص ایرانی و شرکت خارجی منعقد می‌شود
  3. بررسی و زمینه سازي براي سرمایه گذاري شرکت خارجی در ایران
  4. همکاري با شرکت هاي فنی و مهندسی ایرانی براي انجام کار در کشورهاي ثالث
  5. افزایش صادرات غیرنفتی اسلامی ایران
  6. ارائه خدمات فنی و مهندسی و انتقال دانش فنی
  7. انجام فعالیت‌هایی که مجوز آن توسط دستگاه هاي دولتی که به طور قانونی مجاز به صدور مجوز هستند،صادر می گردد. از قبیل ارایه خدمات در زمینه هاي حمل و نقل ، بیمه و بازرسی کالا، بانکی ، بازاریابی و ….

ماده 2- شعبه شرکت خارجی ، واحد محلی تابع شرکت اصلی است که مستقیما موضوع و وظایف شرکت اصلی را در محل، انجام می‌دهد. فعالیت شعبه در محل، تحت تام و با مسئولیت شرکت اصلی خواهد بود.

ماده 3 – شرکت‌هاي خارجی متقاضی ثبت شعبه در ایران موظفند اطلاعات و مدارك زیر را به همراه درخواست کتبی خود به اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی ارائه نمایند:

  1. اساسنامه شرکت ، آگهی تاسیس و آخرین تغییرات ثبت شده در مراجع ذیربط
  2. آخرین گزارش مالی تایید شده شرکت
  3. گزارش توجیهی حاوي اطلاعات مربوط به فعالیت‌هاي شرکت و تبیین دلایل و ضرورت ثبت شعبه در ایران ،تعیین نوع و حدود اختیارات و محل فعالیت شعبه ، برآورد نیروي انسانی ایرانی و خارجی مورد نیاز، و نحوه تأمین منابع وجوه ارزي و ریالی براي اداره امور شعبه

ماده 4 – نماینده شرکت خارجی ، شخص حقیقی یا حقوقی است که براساس قرارداد نمایندگی ، انجام بخشی از موضوع و و ظایف شرکت طرف نمایندگی را در محل بر عهده گرفته است . نمایندگی شرکت خارجی ، نسبت به فعالیت‌هایی تحت نمایندگی شرکت طرف نمایندگی در محل انجام می پذیرد، مسئولیت خواهد داشت.

ماده 5 – اشخاصی که مجوز فعالیت آنها از سوي مراجع ذیربط لغو می شود مکلفند، در مهلت تعیین شده توسط اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت‌هاي صنعتی ، نسبت به انحلال شعبه یا نمایندگی و انجام امور تصفیه آن اقدام نمایند

مواد گفته شده بخشی از قوانین در آیین نامه مصوب وزارت اقتصاد و دارایی است برای دریافت کلیه‌ی قوانین می‌توانید روی لینک زیر کلیک کرده و PDF آن را دانلود نمایید.

آیین نامه قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

نحوه ثبت نمایندگی خارجی

برای ثبت نمایندگی در ایران باید دقت داشته باشید که اشخاص حقیقی و حقوقی خودشان مسئولیت‌های قانونی و حقوقی نماینده را برعهده دارند.

نکته مهم دیگر درباره ثبت نمایندگی در ایران این است که فعالیت‌ها مشروط به عمل متقابل در میان دو کشور می‌باشد، یعنی این که کشور خارجی در صورتی می‌تواند در ایران ثبت نمایندگی کند، که برندها و شرکت‌های ایرانی نیز بتوانند در کشور مذکور ثبت برند نمایند.

تنها کشورهایی می‌توانند در ایران نمایندگی دریافت کنند که شرط عمل متقابل در کشور متبوع را رعایت نمایند در غیر این صورت افراد از مجوز ثبت نمایندگی خارجی در ایران محروم می‌مانند.

مراحل ثبت نمایندگی خارجی

افرادی که می‌خواهند به صورت موازی ثبت شرکت خود را با ثبت برند خارجی پیش ببرند باید مراحل زیر را طی نمایند:

  1. مشخص نمودن مکان استقرار شعبه به طور رسمی
  2. مشخص نمودن هیأت مدیره و یا اعضای آن که دارای حق امضا باشند
  3. نوشتن تقاضانامه ثبت برند خارجی به همراه اختیارنامه مدیر شرکت
  4. ارائه تقاضانامه به اداره ثبت شرکت‌ها
  5. چاپ آگهی با مضمون تأسیس شعبه در یکی از روزنامه‌ها

مجازات شرکت‌های ثبت نشده چیست؟

براساس ماده 5 قانون در صورتی که شرکتی بدون ثبت شرکت خود، فعالیت‌های مالی، صنعتی، عمرانی و …. از سر بگیرد و در زمانی که قانون برای آن مشخص نموده است، نسبت به ثبت شرکت اقدام نکنند، شرکت متخلف مجبور است برای هر روز دیر کرد مبلغ 5 تا 50 هزار تومان به عنوان جریمه پرداخت نماید و در صورتی که پس از گذشتن 3 ماه از صدور حکم نسبت به ثبت شرکت خود اقدام ننمایند، براساس قانون اشخاص از ادامه همه فعالیت‌ها در شرکت مذکور محروم هستند.

بدون نظر

ارسال دیدگاه