شرایط و قوانین ثبت شرکت سهامی خاص

شرایط ثبت شرکت سهامی خاص

شرایط و قوانین ثبت شرکت سهامی خاص

برای به ثبت رساندن شرکت سهامی خاص افراد بایستی از شرایط و قوانین ثبت شرکت سهامی خاص آگاهی یابند، به همین سبب در این مقاله تلاش شده است تا کلیه شرایط و قوانین مربوط به این شرکت‌ها شرح داده شود.

شرکت سهامی خاص جز چه شرکت‌هایی است؟

شرکت سهامی خاص ، در زمره شرکت‌های بازرگانی بوده و با ثبت به عنوان شرکت‌های تجاری شناخته می‌شوند، این شرکت‌ها برخلاف شرکت‌های سهامی عام، کلیه سرمایه مورد نیاز خود را از طریق موسسین تأمین می‌کنند و واگذاری و فروش سهام به مردم در اینگونه شرکت‌ها امکان پذیر نیست. میزان سهام هر کس به اندازه مبلغ اسمی سهام فرد می‌باشد، مثلاً فردی که 2 میلیون تومان در شرکت سرمایه آورده است دو سهم و فردی که 5 میلیون تومان سرمایه گذاری کرده است، 5 سهم دارد.

شرایط ثبت شرکت سهامی خاص

اشخاص حقیقی و حقوقی برای ثبت شرکت خود در اداره ثبت شرکت‌ها بایستی شرایط زیر را دارا باشند:

  • شرایط مربوط به تعداد اعضای شرکت: بایستی تعداد سهامداران شرکت حداقل ۳ نفر و تعداد بازرسین نیز حداقل ۲ نفر که که در مجموع ۵ نفر میباشند.

 

  • شرایط مربوط به سن اعضا برای ثبت شرکت: اعضا باید حداقل به سن قانونی رسیده باشند (۱۸ سال تمام) البته همه افراد در هر سنی میتوانند سهام‌دار شرکت باشند و اگر زیر سن قانونی باشند به ولایت ولی سهامدار میشوند ولی برای عضویت در هیئت مدیره یا بازرس باید حداقل سن قانونی را داشته باشند.

 

  • شرایط مربوط به سوء سابقه اعضا برای ثبت شرکت: عدم داشتن سوء پیشینه کیفری یعنی اینکه افراد موسس شرکت اعم از شرکا و بازرسین و مدیرعامل نباید مرتکب جرایم کیفری شده باشند.

 

  • شرایط مربوط به روابط فامیلی موسسین در ثبت شرکت : همه افراد با هر نسبت خانوادگی و فامیلی میتوانند در شرکت عضو بوده و سهامدار باشند ولی بازرسان شرکت نباید با اعضای هیئت مدیره نسبت فامیلی درجه یک (پدر و مادرو خواهر و برادر و …) داشته باشند. البته بازرسان اصلی و علی البدل میتوانند نسبت فامیلی درجه یک داشته باشند و همچنین هیئت مدیره هم می‌تواند نسبت فامیلی درجه یک باهم داشته باشند.

 

  • شرایط سرمایه اولیه برای ثبت شرکت: حداقل سرمایه برای ثبت شرکت بایستی 100 هزار تومان باشد.
تذکر: در صورتی که سرمایه شرکت به هر مبلغی کاهش یابد، باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام به عمل آید یا شرکت به نوع دیگر از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت تغییر شکل یابد

 

  • شرایط مربوط به مجوز موضوع فعالیت در ثبت شرکت : برای بعضی از فعالیتهای مورد تقاضا برای ثبت شرکت مانند فعالیت‌های بیمه‌ای، نیاز به مجوز و شرایط خاصی میباشد

 

  • شرایط مدیران در ثبت شرکت: 1- مدیرعامل شرکت نمی‌تواند همزمان مدیرعامل دو شرکت باشد. 2- اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل نباید به کار دولتی مشغول باشند.

 

  • شرایط مربوط به نام شرکت برای انتخاب و ثبت شرکت : برای دریافت اطلاعاتی جامع در خصوص انتخاب نام شرکت‌ها می‌توانید مقاله مربوط به نام‌های مجاز برای ثبت شرکت را مطالعه نمایید.

 

  • شرایط مربوط به بازرسان شرکت‌های سهامی خاص : 1- حسن شهرت و عدم محکومیت کیفری موثر 2- حداقل مدرک تحصیلی لیسانس در یکی از رشته های متناسب با وظایف محوله 3- داشتن حداقل 5 سال سابقه کار مفید 4- عدم اشتغال به نمایندگی در مجلس شورای اسلامی

قوانین شرکت سهامی خاص

بنابر قوانین مالیاتی کشور، شرکت‌های سهامی خاص می بایست 10 درصد از درآمد ماهانه خود را به عنوان مالیات شرکت طبق مقررات به اداره مالیات پرداخت کنند. یکی دیگر از موضوع های مورد بحث مسئولیت افرادی است که در سهام شرکت شریک هستند. مسئولیت شرکاء در شرکت سهامی خاص به نسبت سهام آنان است و از این لحاظ مشابه شرکت با مسئولیت محدود است.

 

سوالات متداول

1- آیا یک نفر می‌تواند به تنهایی شرکت ثبت نماید ؟

 

در ایران شرکتهای مسئولیت محدود می بایست حداقل از ۲ نفر، سهامی خاص از ۳ نفر، سهامی عام از ۵ نفر، و شرکتهای تعاونی از ۷ نفر تشکیل شوند .

2-از چه راهی می توانیم مطمئن شویم که اسم ما جزء هیات مدیره یک شرکت سهامی خاص ثبت شده است ؟

 

با جستجو در سامانه روزنامه رسمی آگهی های شرکت را بررسی کرده و می توانید نام خود را در آگهی تاسیس شرکت ببینید. اما چنانچه اخیراً به شرکت پیوسته اید به دنبال نام خود در آخرین آگهی تغییرات شرکت باشید .

3- مالیات شرکت سهامی خاص چگونه حساب می شود ؟

 

بر اساس عملکرد مالی شرکت و سود برآورده شده آن ها طی یک سال مالی .

بدون نظر

ارسال دیدگاه