راهنمای ثبت شرکت به صورت کنسرسیوم ویا جوینت ونچر
ثبت شرکت کنسرسیوم و جوینت ونچر زمانی بکار می آید که دو یا چند شرکت ، سازمان و یا چند نفر با یکدیگر قرارداد و تفاهم نامه همکاری مشترک جهت دستیابی به یک هدف مشترک امضا میکنند.
جهت آشنایی با این نوع از شرکت به ادامه مطلب بپردازید.
موسسه ثبت شرکت آرمانی با داشتن سابقه و بهره گیری از کارشناسان و وکلای ثبتی حرفه ای آماده ارائه ثبت انواع جوینت ونچر و ثبت شرکت کنسرسیم می باشد.
کنسرسیوم اصطلاحی است که برای همکاری و مشارکت دو یا چند شخص ، شرکت ، نهاد یا دولت یا ترکیبی از آنها به کار می رود که هدف مجامع مذبور حصول سود اشتراکی است.
در حقیقت کنسرسیوم یک راهکار برای رفع نیاز های خاص است که به شکل اتحاد دو یا چند شرکت از سازمان و یا ترکیبی از افراد حقیقی و حقوقی برای مشارکت در ایجاد یک یا چند پروژه معین از پیش تعیین شده و محدود و یا گاهی اوقات اهداف مشترک اقتصادی ، اجتماعی و… طولانی مدت و نامحدود برای پاسخگویی و بهره وری منسجم و قوی تر به تقاضای داده شده گفته می شود.
در واقع یک کنسرسیوم برای کامل کردن نقاط قوت و ضعف بنگاه های اقتصادی و هم پوشانی آن ها بر هم برقرار می گردد ، بدین نحو که چند بنگاه اقتصادی که هر کدام در زمینه خاصی سرآمد هستند یا همکاری یکدیگر به بهترین سود و سود ده ترین فعالیت اقتصادی ، مدیریت و تعدیل ریسک بهتر و کنترل بهتر روی واحد های زیر مجموعه خود می رسند و هدف اصلی آن ها انحصار تولید یک کالا یا فناوری و بهره برداری می باشد.
کنسرسیوم در واقع امری است که دارای مزایا و فواید زیادی است.
یکی از آشکار ترین مزایای کنسرسیوم دستیابی به سود های کلان است در حقیقت می توان با مشارکت شرکت ها و نهادها به جای انجام کارهای خود و سودهای کم می توان با انعقاد قرارداد همکاری به شکل کنسرسیوم به سودهای کلان دست یافت.
بعنوان یکی دیگر از مزایای کنسرسیوم می توان به این نکته اشاره کرد که با برقراری کنسرسیوم می توانید شاهد کاهش هزینه های مراحل گوناگون کار باشید.
پس از گذر از مراحل عنوانشده در بالا شرکت باید برای مشخص نمودن حوزه مالیاتی و دریافت کد اقتصادی اقدام کند.
شرکت های کنسرسیوم با عقد یک قرارداد و یا تفاهم نامه بین دو طرف انجام می شود که طی این قرار داد میزان مسئولیت ، مقدار سرمایه ، حدود اختیارات و وظایف هر یک از طرفین و هرگونه توافق دیگری باید ذکر شود و به امضاء هر دو طرف برسد.
کنسرسیوم ها اغلب با هدف بالا بردن توانایی و سطح کیفی و عملیاتی شرکت ها بوده و در این راستا شرکت ها در تلاش هستند تا سود آوری و منافع بیشتری را کسب نمایند .
اما جوینت ونچر یک قرار داد مشارکتی می باشد که به مشارکت انتفاعی ،سرمایه گذاری مشترک و مشارکت حقوقی هم شناخته می شود .
جوینت ونچر در واقع یک واحد تجاری با یک هدف و ایده مشترک می باشد که می تواند این هدف تجاری ، مالی ، عملیاتی ، خیریه ای و یا فنی و … باشد .
جوینت ونچر همان اتحاد نفرات حقوقی و حقیقی و یا ترکیب این دو می باشد که مدت مشخص و محدودی ندارد و اغلب برای پروژه های بزرگ و با شاخه های مختلف این نوع اتحاد و شرکت شکل می گیرند .
تنظیم تفاهم نامه با هدف تعیین چهارچوب اصلی همکاری و مشارکت صورت می گیرد که به این شکل با تعیین مجموعه مقررات و اصول کلی ، اهداف مشترکی در پیشبرد پروژه دنبال می شود.
قرارداد تشکیل شرکت ، به عنوان تعیین کننده اصول اصلی مشارکت می باشد که در آن عواملی نظیر اطلاعات متقاضی ، نوع فعالیت ، مدت فعالیت ، سود و زیان ، مسئولیت ناشی از نقض تعهد طرفین ، خرید و فروش، نحوه حل اختلافات و … قید می گردد.
به همکاری و مشارکت دو یا چند شخصیت حقیقی و یا حقوقی بمنظور جلو بردن یک پروژه با یک هدف مشترک جوینت ونچر می گویند.
تفاوت عمده جوینت ونچر با کنسرسیوم در مدت زمان همکاری می باشد. کنسرسیوم یک مشارکت اعتباری با مدت زمان محدود می باشد در حالیکه جوینت ونچر محدودیت زمانی ندارد .
طی قرارداد و یا تفاهم نامه ای که بین طرفین به امضا می رسد ، همانند کنسرسیوم ، میزان سرمایه، حدود اختیارات و وظاف و شرایط خاص دو طرفه به ثبت می رسد درواقع این یک چارچوب حقوقی همکاری است که در آن نه تنها سود حاصله بلکه خطرات احتمالی و مدیریت بین تمامی شرکا تقسیم میشود.
قالب حقوقی قرارداد جوینت ونچر بر اساس ترجمانهای حقوقی کشور سرمایه پذیر، انتخاب میشود و روابط طرفین مشارکت بر اساس قرارداد قابلتحلیل می باشد.
جوینت ونچر ها می توانند به دو شکل صورت بگیرند : یا بصورت یک قرارداد بین طرفین و بدون نیاز به تشکیل شرکت و بنگاه اقتصادی و در میان گذاشتن هر گونه سرمایه و یا بصورت قراردادی رسمی یا شرکتی که در اینصورت جوینت ونچر قالبی قانونی و رسمی خواهد داشت و هرگونه مسائل من جمله میزان سرمایه و نقل وانتقال سهام و… بصورت کاملا قانونی ثبت خواهد شد که اینگونه ضمانتی رسمی و قابل اعتماد بین طرفین ایجاد می شود.
جوینت ونچرها نیز تحت قالب شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود به ثبت می رسند و شرکا در سود و زیان شرکت به یک میزان سهیم هستند.
جوینت ونچر قراردادی، بدون هیچ گونه سرمایه و بدون تاسیس یک بنگاه اقتصادی مشترک تشکیل می شود.
در این نوع طرفین اقدام به تاسیس یک بنگاه اقتصادی می کنند.