مزایا کارت بازرگانی

مزایای کارت بازرگانی چیست ؟

به موجب قانون صادرات و واردات، مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن‌ ایران صادر و به تأیید وزارت بازرگانی می‌رسد. در این مقاله قصد داریم مزایای کارت بازرگانی و به این پرسش پاسخ دهیم که کارت بازرگانی چیست ؟

کارشناسان ثبت آرمانی به شما کمک می‌کنند تا با خواندن مقاله مربوط به راهنمای فعالیت کارت بازرگانی اطلاعات جامعی را کسب کنید.

انواع کارت بازرگانی

پیش از پاسخ به پرسش کارت بازرگانی چیست ؟ می‌بایستی توضیح دهیم که کارت‌های بازرگانی به دو نوع حقیقی و حقوقی صادر می‌شوند که صدور آن به شرح زیر می‌باشد:در صورتی که یک شخص به تنهایی و فارغ از مؤسسه و شرکتی که در آن مشغول به کار است درخواست صدور کارت دهد در آن صورت برای او کارت بازرگانی حقیقی صادر خواهد شد.اما اگر صدور کارت برای یک مؤسسه و یا شرکت تجاری صورت گیرد، در آن صورت کارت حقوقی نامیده می‌شود.این دو نوع کارت در ظاهر تفاوت چندانی ندارند، اما کارت بازرگانی حقوقی به سبب داشتن مزایای بیشتر در عرصه‌ی تجارت جهانی و صادرات و واردات برخی کالاهای خاص از اعتبار بیشتری برخوردار است و امتیازات بهتری در عرصه تجارت نصیب افراد می‌گردد.

در صورتی که خواهان آگاهی از زمان اعتبار و یا تمدید کارت بازرگانی خود هستید می‌توانید مقاله مدت اعتبار کارت بازرگانی  را مطالعه نمایید.

کارت بازرگانی برای چه کسانی صادر می‌شود؟

این کارت برای تمامی افراد حقیقی و حقوقی که خواستار اخذ آن می‌باشند صادر می‌شود و هیچ گونه محدودیتی برای صدور آن وجود ندارد و افراد پس از ارائه مدارک کارت بازرگانی خود می‌توانند نسبت به ثبت‌نام اقدام نمایند.اما کارت‌ها بسته به صدور برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت هستند و همچنین شرایط گرفتن کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی نیز متفاوت است.

کارت بازرگانی برای چه فعالیت‌ هایی صادر می‌شود؟

به موجب قوانین بازرگانی، فعالان اقتصادی می‌توانند پس از ثبت نام و پرداخت هزینه کارت‌ بازرگانی در فعالیت‌های زیر استفاده نمایند:فعالیت تجاری: هرگونه فعالیت در زمینه تجاری، واردات و صادرات، ثبت سفارش و ترخیص کالا و … مربوط به کارت‌های تجاری می‌باشد.فعالیت خدماتی: در صورتی که شخصی مجوز فعالیت‌های خدماتی را داشته باشد، با اخذ کارت بازرگانی خدماتی فقط می‌تواند در زمینه خدماتی به فعالیت بپردازد.فعالیت موردی: در صورتی که افراد خواستار فعالیت تجاری برای یکبار باشند کارت موردی برای آنان صادر خواهد شد.فعالیت تولیدی یا صنعتی: این کارت فقط برای اشخاص حقوقی که مجوز رسمی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های تولیدی و صنعتی دارند صادر می‌شود و اشخاص حقوقی از این کارت می‌توانند برای خرید تجهیزات لازم تولید خود استفاده نمایند.

مزایای کارت بازرگانی چیست ؟

داشتن این کارت داری مزایای زیادی است. اما قصد داریم به 13 مورد از مزایای کارت بازرگانی به صورت جزئی بپردازیم

ثبت سفارش و ترخیص کالا

برای انجام مراحل 16 گانه ثبت سفارش و ترخیص کالا، یعنی از زمان درخواست خرید کالا، انجام امور مربوط به پرداخت تا ترخیص کالا از گمرک نیازمند داشتن کارت بازرگانی می‌باشیم. صدور و یا تمدید کارت بازرگانی حقوقی یا کارت بازرگانی حقیقی در تعیین مسیر کالا ( سبز ، زرد ، قرمز ) دخالت دارد. اما فارغ از این مسئله داشتن این کارت الزامی است.

واردات و صادرات از منطقه آزاد تجاری

با توجه به اینکه واردات و صادرات از مناطق آزاد صنعتی-تجاری معاف از مالیات هستند، افراد و شرکت‌های تجاری بسیاری اقدام به این کار می‌کنند. اما داشتن کارت بازرگانی پیش نیاز این نوع صادرات و واردات است.گرچه از مزایای کارت بازرگانی واردات و صادرات از منطقه آزاد است، اما صرفا با یک کارت بازرگانی شما از پرداخت مالیات  کارت بازرگانی معاف نمی گردید بلکه باید مجوزهای لازم برای فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری در مناطق آزاد را کسب نمایید .

عضویت در اتاق بازرگانی از مزایای کارت بازرگانی است.

به موجب آیین‌نامه نحوه عضویت در اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران که در سال سال 1374به تصویب رسیده است. یکی از شروط عضویت در اتاق‌های بازرگانی داشتن کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی است. البته عضویت دارای شرایط دیگری نیز است، که در مقاله‌ای مجزا به آن می‌پردازیم.

ثبت نام تجاری به صورت لاتین

ثبت برند تجاری به صورت لاتین دارای شرایطی است. اما مهم‌ترین آن‌ها داشتن کارت بازرگانی است. بدون داشتن این کارت، ثبت برند لاتین محال است. جهت ثبت نام تجاری لاتین چه کلمه ریشه فارسی با فونت لاتین و چه در کل ریشه لاتین داشته یاشد، تفاوتی در وجود کارت بازرگانی نیست.

شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی

مسلما از مهم‌ترین پارامترهای برندیگ و بازاریابی برای یک شرکت تجاری، حضور در نمایشگاه‌های مختلف است. از مزایای داشتن کارت بازرگانی تسهیل شرکت در نمایشگاه‌های مختلف داخلی یا خارجی است.

دریافت حق العمل کاری در گمرک از مزایای کارت بازرگانی

در قانون تجارت به شخصی که از سوی شخص دیگری وکیل است که معامله ای انجام دهد و در قبال آن اجرت دریافت کند، حق العمل کاری گویند. این پروانه در گمرک به شخصی داده می‌شود که داری 7 شرط باشد.

مهم‌ترین شرط دریافت حق العمل کاری در گمرک، داشتن کارت بازرگانی می‌باشد

صدور ویزای کاری

به منظور شرکت در جلسات یا کنفرانس‌های مربوط به کسب وکار یک شخص نیازمند داشتن ویزای کاری است. علاوه بر دعوتنامه از سمت شریک حقوقی یا حقیقی،برای دریافت ویزای کاری نیازمند کارت بازرگانی هستیم.

صادرات و واردات به صورت تجاری

از مزایای کارت بازرگانی با توجه به ماده 3 قانون صادرات و واردات، مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن‌ایران صادر و به تأیید وزارت بازرگانی می‌رسد.

یک دیگر از مزایای داشتن کارت بازرگانی، صدور گواهی مبدا

دارندگان کارت‌های بازرگانی هوشمند می توانند با استفاده از کارت هوشمند خود، نسبت به ثبت درخواست الکترونیکی خود از طریق www.cscs.ir  اقدام به ثبت درخواست و ارسال درخواست صدور گواهی مبدا برای اتاق بازرگانی مربوطه نمایند.

سایر مزایای کارت بازرگانی

  • شناخته شدن به عنوان یک تاجر در جامعه
  • ارتباط رسمی با تجار بین‌المللی
  • ثبت ” نام تجاری ” در خدمات صادرات کشور
موارد بالا نیز از مزایای داشتن کارت بازرگانی است. هر چند از سایر موارد اهمیت کمتری دارند. اما به نوبه خود پر اهمیت است.

معایب داشتن کارت بازرگانی چیست ؟

مسلما داشتن این کارت خالی از عیب و مشکل نیست، بنابراین کارشناسان ثبت آرمانی وظیفه خود می‌دانند در مورد معایب داشتن کارت بازرگانی نیز توضیحاتی دهند.علاوه بر داشتن هزینه اولیه جهت دریافت کارت، دارندگان کارت بازرگانی مشمول قوانین مالیات بر ارزش افزوده خواهند شد.همچنین در سالیان گذشته بعضا دیده شده، افرادی که به اجاره کارت بازرگانی خود پرداخته‌اند، دچار مشکلات عدیده شده‌اند.

البته نگران معایب کارت بازرگانی نباشید، شما می‌توانیید از طریق مشاوره رایگان با کارشناسان ثبت آرمانی با توجه به شرایط، تصمیم‌گیری صحیح را جهت دریافت کارت بازرگانی داشته باشید.

سوالات متداول

1- چند نوع کارت بازرگانی صادر می شود ؟

کارت بازرگانی در دو نوع حقیقی و حقوقی صادر می شود.کارت حقیقی برای اشخاص و کارت حقوقی برای شرکت‌ها می‌باشد

2-جهت دریافت اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی به چه محلی باید مراجعه کرد ؟

محل دریافت اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی اداره ثبت شرکت واقع در اداره ثبت اسناد می باشد .

3- سن متقاضی دریافت کارت حداقل چند سال باشد ؟

حداقل سن جهت اخذ کارت بازرگانی 23 سال تمام می‌باشد .
مقالات مرتبط
فرم دال کارت بازرگانی
مدت زمان لازم برای دریافت کارت بازرگانی
استعلام کارت بازرگانی
3 Comments
  • مجتبی ضریفی
    Posted at 07:11h, 17 ژوئن پاسخ

    سلام ،به مراتب آگاهی ها در این ضمینه بیشتر انتقال دهید به افراد

  • حاجی محمد مزید
    Posted at 13:21h, 17 اکتبر پاسخ

    آیا کسی با در اختیار داشتن کپی شناسنامه از دو صفحه اول که دارای کپی اثر انگشت هم میباشد میتواند کارت بازرگانی بگیرد

    • میلاد
      Posted at 14:15h, 01 فوریه پاسخ

      اگر پارتی داری اصلا اونم لازمت نمیشه

Post A Comment