استعلام کارت بازرگانی

استعلام کارت بازرگانی

استعلام کارت بازرگانی

برای استعلام کارت بازرگانی افراد تاکنون می‌بایستی از طریق مراجعه حضوری اقدام می‌کردند، اما چند وقتی است که برای استعلام نیازی به مراجعه حضوری نیست و افراد می‌توانند به صورت آنلاین و از طریق سایت مربوطه که در ادامه به آن پرداخته شده است، این کار را انجام دهند و همچنین پس از دریافت از مزایای کارت بازرگانی استفاده نمایند.

برای دریافت کارت بازرگانی می‌بایستی شخص متقاضی نسبت به درخواست گواهی ماده 186 قانون مالیات‌های مستقیم که  تعیین می‌کند صدور و یا تمدید کارت بازرگانی برای شخص مذکور مانعی نداشته و شخص از لحاظ مالیاتی در سال کنونی مشکلی ندارد، اقدام نمایند. در این مقاله به نحوه‌ی دریافت استعلام کارت بازرگانی و چگونگی دریافت آن پرداخته شده است.

برای دریافت اطلاعات درباره شیوه استفاده از کارت بازرگانی حقوقی می‌توانید مقاله مربوط به دریافت کارت بازرگانی حقوقی را مطالعه نمایید.

نحوه دریافت استعلام مالیاتی کارت بازرگانی

اولین گام که پیش نیاز استفاده از استعلام سیستمی مالیات می‌باشد، تکمیل بودن فرآیند ثبت نام کد اقتصادی با توجه به شرایط گرفتن کارت بازرگانی است. متقاضی بایستی پس از ورود به سامانه ی مالیات به آدرس tax.gov.ir ثبت نام خود را تکمیل و به وضعیت 45 برساند. همچنین لازم است بازرگانان حقیقی ، نوع اتحادیه را برابر با “بازرگانان” قرار دهند.

هنگامی که اطلاعات به مالیات ارسال شد و پیغامی مبنی بر “درخواست استعلام گواهی ماده 186 با موفقیت برای سازمان امور مالیاتی ارسال شده و در حال بررسی توسط کارشناسان این سازمان میباشد.” نمایش داده شد، بین 3 تا 15 روز زمان میبرد تا گواهی مالیاتی از سازمان مالیات دریافت شود.

پس از دریافت یکبار گواهی مالیاتی و مشاهده مغایرت در اطلاعات موجود مانند نشانی و غیره یا مشاهده‌ی پیغام عدم امکان صدور، امکان ارسال مجدد اطلاعات به مالیات توسط کاربر وجود دارد، بدین صورت که روی علامت Refresh در مقابل استعلام مالیاتی کلیک کرده و اطلاعات به صورت یک درخواست جدید ارسال می شود، ، به همین علت، رعایت این نکته الزامی می‌باشدکه کاربر اتاق، تنها زمانی که نیاز به ارسال مجدد اطلاعات باشد از دکمه ی Refresh استفاده نماید.

تا زمان دریافت گواهی مالیاتی در پیش نویس متقاضی، امکان تایید نهایی وجود ندارد . درواقع زمانی که فرآیند دریافت استعلام گواهی مالیاتی به طور کامل به پایان رسید ، متقاضی می تواند پرونده را تایید نهایی کند و به اتاق ارسال نماید.

برای دریافت اطلاعاتی جامع درباره کارت بازرگانی می‌توانید مقاله مربوط به راهنمای فعالیت کارت بازرگانی را مطالعه کنید.

راهنمای تصویری استعلام کارت بازرگانی

هنگامی که شخص در سایت کد اقتصادی، حوزه مالیاتی را اشتباه وارد نموده باشد پیغام : “بنابر نظر سازمان امور مالیاتی، حوزه مالیاتی مربوطه تغییر یافته و یا کاربر تعریف شده ندارد، مناسب است برای اصلاح یا تکمیل درخواست به سامانه tax.gov مراجعه فرمایید.”نمایش داده می‌شود. که بایستی پس از رفع خطا، به مرحله ی فرم‌های گواهی در پیش نویس متقاضی مراجعه و روی دکمه‌ی استعلام مجدد کلیک نماید تا مجددا اطلاعات اصلاح شده و به حوزه مالیاتی مربوطه ارسال گردد.

در صورتی که ارسال فرم دال کارت بازرگانی و یا دیگر مدارک کارت بازرگانی به سامانه مالیات با مشکل مواجه شده باشد، پیغام “لطفا نسبت به تکمیل پیوست مدارک،اقدام فرمایید” نمایش داده می‌شود که باید برای رفع مسئله ، فرم دال مجددا ارسال و به مرحله ی اول رفته، روی دکمه مرحلهی بعد کلیک شود.

فایل گواهی مالیاتی با همین نام در قسمت پیوست مدارک قابل مشاهده می‌باشد، برای مشاهده‌ی گواهی مالیاتی ازمرورگر Mozilla firefox استفاده نمایید.

در قسمت مشخصات کامل متقاضی، در کارتابل اتاق، با کلیک بر روی آیکن “نمایش اطلاعات مالیات” ، میتوان مبالغ قطعی و تشخیص محاسبه شده‌ی دریافتی از مالیات را مشاهده نمود.

همچنین این اطلاعات در مرحله‌ی تایید مالی نیز قابل مشاهده می‌باشد.

گواهی مالیاتی در دو حالت مختلف نمایش داده می شود ، در حالتی که صدور کارت بازرگانی بلامانع است، گواهی به شکل ذیل می باشد:

و در حالت دیگر با درج عبارت عدم امکان صدور در بالای صفحه، نشان می‌دهد که امکان صدور کارت بازرگانی برای متقاضی وجود ندارد و کاربر می‌تواند از طریق دکمه Refresh ، اطلاعات را مجددا به سازمان مالیاتی ارسال و مراتب را به متقاضی اطلاع دهد و یا پرونده را جهت پیگیری به بازرگان عودت دهد.

سوالات متداول

1- چند نوع کارت بازرگانی صادر می شود ؟

 

کارت بازرگانی در دو نوع حقیقی و حقوقی صادر می شود.کارت حقیقی برای اشخاص و کارت حقوقی برای شرکت‌ها می‌باشد

2-جهت دریافت اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی به چه محلی باید مراجعه کرد ؟

 

محل دریافت اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی اداره ثبت شرکت واقع در اداره ثبت اسناد می باشد .

3- سن متقاضی دریافت کارت حداقل چند سال باشد ؟

 

حداقل سن جهت اخذ کارت بازرگانی 23 سال تمام می‌باشد .

مقالات مرتبط
هزینه اخذ کارت بازرگانی
مالیات کارت بازرگانی
مدت اعتبار کارت بازرگانی
مدت زمان لازم برای دریافت کارت بازرگانی
2 Comments

Post A Comment