نحوه نقل و انتقال سهم الشرکه

نحوه نقل و انتقال سهم الشرکه

نحوه نقل و انتقال سهم الشرکه

انتقال سهم الشرکه در شرکت‌ سهامی بسیار ساده است؛ چرا که سهام به صورت برگه‌های سهم به سهامداران داده می‌شود و قابل انتقال به غیر است و از طریق فروش برگه سهم سهامدار جدیدی به شرکت اضافه می‌شود؛ اما در دیگر شرکت‌های تجاری و موسسات چون سهم در قالب سهم الشرکه به شرکاء داده می‌شود انجام امور مربوط به نقل و انتقال سهم الشرکه باید با رعایت قوانین و تشریفاتی صورت بگیرد. این مقاله به طور جامع به امور مربوط به انتقال سهم الشرکه در شرکت‌های تجاری و موسسات غیر تجاری پرداخته است. نمونه صلح نامه، مراحل انتقال، مدارک لازم، مالیات بر انتقال سهم الشرکه و تمامی جزئیات این روند به طور کامل بررسی شده است. در صورت نیاز به انجام امور مربوط به انتقال در کمترین زمان ممکن می‌توانید با کارشناسان و مشاوران آرمانی ثبت در تماس باشید.

 

انتقال سهم الشرکه چیست؟ و آیا در همه شرکت‌ها امکان پذیر است؟

منظور از سهم الشرکه آورده هر شریک برای تاسیس شرکت است. تمامی سود‌ها و افزایش سرمایه‌ها نیز به تناسب جزو سرمایه شرکت به حساب می‌آید و شرکاء به تناسب سهمشان در آن شریک هستند. انتقال سهم الشرکه به معنای واگذاری سهمی است که هر فرد از دارایی شرکت دارد. در شرکت‌های سهامی انتقال سهام ساده است. در تمامی شرکت‌های سهامی می‌توان سهام را از طریق برگه سهم منتقل کرد البته دو نوع سهم بی نام و با نام داریم که برای انتقال سهم با نام نیاز به ثبت وجود دارد اما انتقال سهم بی نام تشریفاتی ندارد؛ اما در شرکت‌های تعاونی، تضامنی، نسبی و با مسئولیت محدود انتقال سهم الشرکه با ضوابط و مقرراتی انجام می‌شود.

 

نحوه خروج شریک از شرکت

منظور از خروج شریک همان نقل و انتقال سهم الشرکه است. در بسیاری از موارد ممکن است شرکای قبلی اقدام به خرید سهم کنند و در مواردی نیز شریک جدید به شرکت وارد می‌شود. اضافه شدن شریک و خروج بستگی به نوع شرکت دارد. در بعضی از شرکت‌ها باید تمامی شرکاء رضایت خود را از انتقال اعلام کنند؛ اما در بعضی از شرکت‌ها رضایت اکثریت سه چهارم سرمایه دار شرط اصلی است.

 

انتقال سهم الشرکه در شرکت تضامنی

در شرکت‌های تضامنی همه شرکاء در قبال بدهی‌های شرکت مسئول هستند و در صورتی که فردی قصد خروج و انتقال سهم خود را داشته باشد باید بتواند تمامی شرکای ضامن را قانع کند.

 

انتقال سهم الشرکه در شرکت نسبی

در شرکت‌های نسبی نیز همه شرکاء باید تایید کنند که سهم از فردی به فرد یا افراد دیگر منتقل شود و شریک قبلی از شرکت خارج گردد.

 

انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود

برای نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود شروطی وجود دارد که تقریبا ساده‌تر از بقیه شرکت‌هاست. در این شرکت‌ها اکثریت سرمایه دار یعنی افرادی که حداقل سه چهارم سرمایه شرکت را دارند و همچنین اکثریت عددی حداقل سه نفر از شرکاء اجازه دارند رضایت خود را از انتقال سهم اعلام کنند. چه شریک جدیدی در کار باشد و چه انتقال سهم به اعضا و شرکای فعلی شرکت باشد باید دو شرطی که گفتیم احراز شود. بنابراین تفاوت انتقال سهم الشرکه در شرکت‌هایی که نام بردیم در تعداد موافقان است.

 

نقل و انتقال سهم الشرکه موسسه

برای موسسات تجاری یا غیر تجاری نیز همین روند صادق است. البته باید دقت کنیم که در موسسات معمولا شروط اختصاصی برای عضویت شرکاء در نظر گرفته شده است و در صورتی که قرار باشد انتقال سهم انجام شود علاوه بر رضایت سایر شرکاء باید فرد جدید دارای شرایط لازم برای خرید سهم الشرکه باشد که این شرایط دقیقا همان شرایط عمومی و اختصاصی برای هر موسسه‌ای است. این شرایط بسته به نوع موسسه متفاوت است.

 

نمونه صلح نامه نقل و انتقال سهم الشرکه

برای دانلود رایگان فرم و نمونه صلح نامه در نقل و انتقال سهم الشرکه می‌توانید به سایت ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید. اما اگر قصد دارید در سربرگ رسمی شرکت آن را تنظیم کنید به قرار زیر خواهد بود.

نام شرکت ……………… شماره ثبت شرکت………………… شناسه ملی………………..سرمایه ثبت شده…………………………….
جلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت در تاریخ…………………… در ساعت ……………………… در محل ………………….. برگزار و تصمیم به نقل و انتقال سهم از ……………………………….. به . ………………………………. گرفته شده است. که جزئیات به شرح ذیل است:
لیست شرکاء و میزان سهمشان به همراه امضاء
پس از گفتگو و مذاکره با شرکاء مقرر شد آقای / خانم ……………………….. بخشی / تمامی سهمشان از شرکت که ………… ریال می‌باشد را به …………………… با شماره ملی …………………. شماره شناسنامه ………………… و محل سکونت ………………. واگذار کند. …………………….. از این تاریخ هیچ گونه مسئولیتی در شرکت ندارد و جلسه با اکثریت / تمامی اعضا و با رعایت ماده 102 قانون تجارت تشکیل گردید.
به …………………… وکالت ثبت تغییرات فوق در اداره ثبت شرکت‌ها داده می‌شود.
دوباره لیست شرکاء میزان سهمشان به همراه امضاء
مالیات نقل و انتقال سهم الشرکه
هزینه نقل و انتقال سهم الشرکه هزینه‌های ثبتی و همچنین مالیاتی است که باید به دارایی پرداخت کنید. مالیات نقل و انتقال سهم الشرکه 4 درصد ارزش اسمی سهم است. پرداخت مالیات بر عهده فرد خاصی نیست و باید بین خریدار و فروشنده توافق صورت بگیرد. در قانون آمده است که منتقل کنندگان باید قبل از ثبت نقل و انتقال مالیات 4 درصدی را به حساب اداره مالیات واریز کنند.

 

مدارک و مراحل نقل و انتقال سهم الشرکه

• صورتجلسه مجمع عمومی
• کپی برابر اصل مدارک شناسایی خریدار و فروشنده
• گواهی سازمان امور مالیاتی کشور
1. ابتدا مجمع عمومی فوق العاده باید تشکیل گردد.
2. مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و ارائه صورتجلسه و انتقال رسمی سند
3. پرداخت 4 درصد از کل سهام به عنوان مالیات
4. پرداخت مفاصا حساب شرکت
5. تنظیم صلح نامه با تایید دفتر اسناد رسمی

بدون نظر

با عرض پوزش، فرم نظر در این زمان بسته است.