29 آگوست مشاوره ثبت شرکت
مشاوره ثبت شرکت از جمله مزایایی هست که موسسه حقوقی ثبت ارمانی در اختیار شما قرار میدهد و از آنجایی که امور مربوط به ثبت شرکت از جمله خدمات پرکاربرد در کشور ما است. با توجه به قوانین مربوط به انواع شرکت ها و همپنین نحوه و مراحل و مدارک مورد نیاز جهت طی مراحل قانونی ، حوزه های کاری مختلف و اختیارتی که پس از راه اندازی یک شرکت به افراد داده می شود شناخت کافی از اقسام مختلف شرکت در کشور ما و مدارک و مجوز های لازم ، هزینه و مراحل کاری جهت ثبت شرکت مورد نظر شما امری بسیار مهم و حیاتی است. این موضوع باعث می شود تا شما بتوانید بهترین تصمیم را جهت طی مراحل ثبت شرکت خود گرفته و از وقت و هزینه خود بیشترین استفاده را نمائید. کارشناسان موسسه حقوقی ثبت آرمانی در این مقاله مطالب و توضیحات کاملی را در این خصوص ارائه نموده اند.
مطالب ارائه شده در این مقاله:
1- شرکت با مسئولیت محدود
2- ثبت شرکت سهامی خاص
3- موسسات غیرتجاری
4- شرکت تضامنی
5- شرکت تعاونی
6- شرکت در مناطق آزاد
7- شرکت سهامی عام
8- ثبت شرکت بازرگانی
9- شرکت دانش بنیان
10- شرکت کنسرسیوم
برای ثبت هر یک از انواع شرکت ها مشاوره با یک موسسه حقوقی متخصص در این زمینه علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه به شما کمک می کند تا با در نظر داشتن نیاز و دغدغه بهترین راه و مسیر ثبت شرکت خود را طی نمائید .
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
از رایج ترین انواع شرکت می توان به شرکت با مسئولیت محدود اشاره نمود. این نوع شرکت ها در حال حاضر بیشترین تعداد و فراوانی را در بین انواع مختلف نام برده شده به خود اختصاص داده اند. یکی از دلایل این امر نیاز به تعداد شرکای کمتر می باشد. برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیاز به حداقل دو نفر می باشد یا به عبارتی تعداد شرکای مورد نیاز حداقل 2 نفر می باشد. هر کدام از شرکا به میزان سرمایه خود در شرکت مسئولیت تعهدات و قرض های شرکت را عهده دار هستند.
یکی دیگر از دلایل محبوبیت شرکت های با مسئولیت محدود این است که سرمایه ثبتی آن اظهاری است. اظهاری بودن یعنی این که زمانی که شما اقدام به ثبت شرکت با مسئولیت محدود می کنید نیازی ندارید تا مبلغی را به حساب شرکت خود واریز نمائید و تنها اظهار می کنید که سرمایه شرکتتان چقدر است.
امکان تعیین مدیران شرکت به مدت نامحدود ویژگی دیگری است که باعث علاقه مندی افراد به ثبت این گونه شرکت هاست. شما می توانید مدیران شرکت را مانند مدیر عامل ، رئیس هیأت مدیره ، نایب رئیس هیأت مدیره و اعضای هیأت مدیره را از ابتدا تا مدت نامحدودی انتخاب نمائید. برای تغییر در ترکیب مدیران شرکت نیز هر زمان که بخواهید می توانید با تشکیل دادن مجمع عمومی سمت های جدید را مشخص نمائید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
- دو برگه از تقاضانامه شرکت ( دارای امضا )
- دو برگه از شرکتنامه شرکت ( دارای امضا )
- دو نسخه از اساسنامه شرکت ( دارای امضا )
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی شرکت و هیئت مدیره ( دارای امضا )
- اصل وکالتنامه وکیل دادگستری (اگر نیاز دارید که مراحل ثبت شرکت شما توسط وکیل طی گردد)
- تعهد نامه اعضای هیئت مدیره به نداشتن سوء پیشینه کیفری و نداشتن محدودیت قانونی برای عضویت و سمت در هیئت مدیره
انتخاب نام شرکت با مسئولیت محدود
یکی از نکات با اهمیت در موضوع شرکت های با مسئولیت محدود ، تعیین نام است. در نام شرکت های با مسئولیت محدود باید حتما عبارت « با مسئولیت محدود » ذکر گردد. و همچنین نکته دیگر در انتخاب اسم شرکت این است که نام هیچ کدام از شرکاء نباید در اسم شرکت قید شده باشد.
برای آشنایی بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله ثبت شرکت با مسئولیت محدود مراجعه کنید.
ثبت شرکت سهامی خاص
پس از شرکت های با مسئولیت محدود ، این شرکت های سهامی خاص هستند که از نظر کمیت و تعداد بیشترین تعداد ثبت شرکت را در ایران به خود اختصاص داده اند. برای ثبت این گونه شرکت ها نیاز به حداقل 5 نفر می باشد که از این تعداد 3 نفر سهامدار و 2 نفر به عنوان بازرس خواهند بود. یک نفر از این بازرسان ، بازرس اصلی و دیگری علی البدل است شاید موضوع حضور بازرس در شرکت تا حدودی مبهم و گیج کننده باشد. به همین دلیل در مقاله ثبت شرکت سهامی خاص در خصوص قوانین این شرکت ها بصورت کامل توضیح داده شده است.
مطلب مهم دیگر در این خصوص این است که شما زمانی که تصمیم به ثبت شرکت سهامی خاص می گیرید باید حداقل 35 درصد از سرمایه ثبتی شرکت خود را در حساب بانکی بنام شرکت واریز نمایید. پس بنابراین تا اینجا دو تفاوت اصلی شرکت های با مسئولیت محدود و شرکت های سهامی خاص را که یکی تعداد سهامداران و شرکا و دیگری مبلغ واریزی به حساب شرکت می باشد را بیان نمودیم.
تفاوت دیگر شرکت های سهامی خاص با شرکت های با مسئولیت محدود در میزان و مدت مدیریت مدیران شرکت سهامی خاص است. در شرکت های سهامی خاص مدت زمان مدیریت مدیران شرکت دارای محدودیت قانونی بوده و حداکثر 2 سال است. پس از طی مدت 2 سال باید با برگزاری مجمع عمومی نسبت به تغییرات لازم مدیریتی اقدام کرد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص
- دو برگ از اظهارنامه شرکت ، به همراه امضاء اظهارنامه توسط کلیه سهامداران و شرکاء
- دو جلد اساسنامه شرکت که تمام صفحات آن به امضاء کلیه سهامداران و شرکاء رسیده باشد.
- دو نسخه از صورت جلسه مجمع موسسان که به امضاء سهامداران و بازرسین شرکت رسیده باشد.
- دو نسخه از صورت جلسه هیأت مدیره که به امضاء مدیران منتخب مجمع رسیده باشد.
- تصویر شناسنامه کلیه سهامداران و بازرسین باید برابر اصل شود.
- ارائه گواهی پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در آن جا باز شده است.
تذکر:در صورتی که مقداری از سرمایه ی شرکت آورده ی غیر نقدی باشد(اموال منقول و غیر منقول)ارائه ی تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری الزامی است و در صورتیکه اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت قرار داده شود ارائه ی اصل سند مالکیت ضروری است. - ارائه مجوز در صورت نیاز بنا به اعلام کارشناس اداره ثبت شرکت ها
- کپی کارت ملی
تذکر مهم: تمامی شرکت های سهامی خاص وظیفه دارند یک جلد دفتر سهام به جهت ثبت سهام شرکت تهیه کرده و تغییرات سهام را نیز طبق مقررات در آن دفتر ثبت کنند.
انتخاب نام شرکت سهامی خاص
در انتخاب نام شرکت سهامی خاص باید به این نکته توجه گردد که عبارت « خاص » باید حتماً قبل از نام شرکت یا بعد از آن ذکر گردد. از دیگر نکاتی که در انتخاب اسم شرکت های سهامی خاص می توان به آن اشاره نمود این است که نباید از نام و اسامی خاص استفاده کرد و این که اسم انتخابی باید دارای معنا و مفهوم باشد و اسم لاتین نباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله ثبت شرکت سهامی خاص مراجعه کنید.
ثبت موسسات غیرتجاری
موسسات غیر تجاری معمولاً برای انجام امور خدماتی مانند خدمات آموزشی و علمی و ادبی ، شرکت های نظافتی منزل و محل کار ، امور حقوقی ، خیریه و مسائلی از این قبیل ثبت و راه اندازی می شوند و نام هایی از قبیل انجمن ، کانون و یا بنگاه می گیرند . همانطور که از اسم این شرکت ها مشخص است برای انجام فعالیت های غیر تجاری استفاده می شوند.
مراحل و نحوه ثبت موسسات غیرتجاری تا حدود زیادی مشابه ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. اما تفاوت هایی نیز دارد.
برای ثبت شرکت یکی از مدارک مورد نیاز گواهی عدم سوء پیشینه کیفری اعضای هیأت مدیره و بازرسین شرکت است اما برای ثبت موسسات غیرتجاری نیاز به چنین مدارکی نمی باشد.
در موسسات غیر تجاری نیز همانند شرکت های با مسئولیت محدود سرمایه ثبتی شرکت کاملاً اظهاری است و نیازی به واریز پول به حساب شرکت نزد بانک نمی باشد. همچنین مدت مدیریت اعضا اختیاری و نامحدود می باشد.
مدارک و شرایط ثبت موسسات غیرتجاری و همچنین انتخاب نام این موسسات
در موسسات حداقل تعداد شرکاء نباید کمتر از 2 نفر باشد و سرمایه شرکت نیز به هر اندازه قابل قبول است. مدارکی که برای ثبت موسسات غیر تجاری مورد نیاز است مشابه مدارک مورد نیاز برای شرکت های با مسئولیت محدود می باشد
- تقاضانامه تکمیل شده (دو نسخه)
- اساسنامه تکمیل شده (دو نسخه)
- صورتجلسه مجمع عمومی موسسین (دو نسخه)
- صورتجلسه هیات مدیره یا رکن اداره کننده (دو نسخه)
- کپی برابر با اصل مدارک احراز هویت موسسین و مدیران
- معرفی نامه نمایندگان، در صورتیکه موسسین و اعضا هیئت مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند و ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات آن.
- تاییدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی موسس ، مبنی بر غیردولتی بودن آن.
- اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
- اصل وکالتنامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.
در انتخاب نام نیز باید به مانند شرکت های با مسئولیت محدود عمل نمود.
ثبت شرکت تضامنی
ثبت شرکت های تضامنی نسبت به سایر موارد موجود دارای متقاضیان کمتری است. دلیل این امر این است که به دلیل شرایط و ضوابط و کاربردهای خاصی که شرکت های تضامنی دارند جز در موارد خاص مانند تأسیس صرافی و مواردی از این قبیل نیازی به ثبت شرکت تضامنی نمی باشد.
در شرکت های تضامنی اعتبار شرکاء بسیار دارای اهمیت است. طبق قانون در صورت عدم کفایت و بوجود آمدن مشکل در صورتیکه دارایی های شرکت برای پرداخت بدهی ها کافی نباشد هر یک از شرکاء مسئول پرداخت بدهی ها و دیون شرکت می باشد.
مراحل ثبت شرکت تضامنی تا حدود زیادی مشابه با شرکت های با مسئولیت محدود است. بطور مثال حداقل 2 نفر سهامدار برای ثبت این شرکت ها کافی است. و یا این که مدت مسئولیت مدیران و شرکای شرکت اختیاری و نامحدود است.
تفاوت شرکت های تضامنی با سایر شرکت ها
یکی از تفاوت های شرکت های تضامنی با سایر شرکت ها در قوانین انتخاب اسم شرکت است. در نام شرکت های تضامنی باید حداقل نام یکی از شرکاء آورده شود.
تفاوت دیگر که به آن اشاره هم کردیم این است که شرکای شرکت بیشترین مسئولیت را نسبت به دیگر شرکت ها دارند و بصورت تضامنی مسئول پرداخت بدهی های شرکت هستند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تضامنی
- دو برگ تقاضانامه
- دو برگ شرکتنامه
- دو نسخه اساسنامه
- فتوکپی شناسنامهی شرکا
- مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز
انتخاب نام شرکت های تضامنی
یکی از مسائل خیلی انتخاب نام در شرکت های تضامنی است. بر طبق قانون در شرکت های تضامنی باید حداقل نام یکی از شرکا در اسم شرکت وجود داشته باشد و در صورت عدم وجود نام سایر شرکا باید از کلمات و عباراتی نظیر و شرکاء استفاده نمود.
شما می توانید برای آشنایی بیشتر با این گونه شرکت ها به مقاله ثبت شرکت تضامنی مراجعه نمائید.
ثبت شرکت تعاونی
شرکت های تعاونی یکی دیگر از انواع شرکت های موجود در کشور ما هستند. شرکت های تعاونی بر خلاف شرکت های با مسئولیت محدود و یا شرکت های سهامی خاص یا عام هدفشان محدود به تجارت و سود دهی و بهره وری نیست و برای بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکا تلاش می کنند. مانند شرکت های تعاونی کشاورزی ، تعاونی مسکن ، تعاونی رفاه کارمندان و یا کارگران . این شرکت ها از نظر تعداد رتبه سوم را پس از شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص به خود اختصاص داده اند.
شرایط مورد نیاز برای ثبت شرکت های تعاونی
برای شرکت های تعاونی حداقل تعداد شرکا 7 نفر است و سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی شرکت محدودیت ندارد. میزان مسئولیت هر یک از شرکاء نیز به میزان سهم آنان مشخص می گردد.
برای ثبت شرکت تعاونی با هر موضوع فعالیتی که باشد ، اخذ مجوز از اداره تعاون شهری که تصمیم به ثبت شرکت تعاونی در آن شهر را دارید، قبل از ثبت ضروری است.
یک شرکت تعاونی هنگامی تاسیس می گردد که اساسنامه آن شرکت توسط اولین مجمع عمومی عادی شرکت به تصویب برسد و ترکیب اعضاء هیئت مدیره و مدیران نیز تعیین گردد که خود این موضوع نیازمند رعایت تشریفاتی است که ابتدا هیئت موسسان شرکت اساسنامه شرکت را تصویب می نمایند و سپس آن را برای تصویب نهایی به اولین مجمع عمومی عادی ارائه می کند.
به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ثبت شرکت تعاونی مراجعه نمائید.
ثبت شرکت در مناطق آزاد
یکی دیگر از موارد ثبت شرکت ها ، شرکت های واقع در مناطق آزاد می باشند. مناطق آزاد هفت گانه ایران شامل کیش ، قشم ، انزلی ، چابهار ، ارس ، اروند و ماکو ، به دلیل جذابیت های زیادی که دارند همیشه دارای متقاضیانی زیادی برای ثبت شرکت بوده است. مهم ترین علت جذابیت این موضوع بهره مند شدن از معافیت های مالیاتی است که برای شرکت های مناطق آزاد در نظر گرفته شده است.
طبق قانون شرکت های که در مناطق آزاد به ثبت می رسند از زمان شروع فعالیت به مدت حداکثر 20 سال از پرداخت مالیات معاف خواهند بود. البته این موضوع قابل توجه و اهمیت است که این معافیت مشروط به فعالیت اقتصادی این شرکت ها در مناطق آزاد است و در صورتیکه در خارج از مناطق آزاد کشور دست به فعالیت اقتصادی بزنند آن بخش از درآمد آنان که در خارج از نواحی آزاد بوده مشمول مالیات خواهد بود.
مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد
- معافیت مالیاتی 20 ساله برای هر نوع فعالیت اقتصادی
- ورود اتباع خارجی بدون اخذ روادید
- 100% مالکیت خارجی
- تضمین و حمایت قانونی از سرمایه گذاری خارجی
- عدم محدودیت در انتقال ارز به دیگر مناطق آزاد ایران با سایر کشورها
- خدمات پولی و بانکی انعطاف پذیر
- خدمات گسترده بانکی و بیمه ای (دولتی/خصوصی)
- انجام معاملات ارزی آسان
- فعالیت «بورس اوراق بهادار» و «بورس نفت و محصولات پتروشیمی»
- معافیت از حقوق گمرکی برای واردات مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی واحدهای تولیدی
- ثبت سهل و آسان شرکتها، موسسات صنعتی، موسسات فرهنگی و مالکیت معنوی
- تشریفات ساده برای صادرات مجدد و ترانزیت کالا
- مقررات آسان برای ورود کالاهای مجاز
به جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ثبت شرکت در مناطق آزاد مراجعه نمائید.
ثبت شرکت سهامی عام
شاید تا به حال اسم شرکت های سهامی عام بارها و بارها به گوش شما خورده باشد. اما با روند کاری و قوانین و شرایط شرکت های سهامی عام آشنا نباشید. شرکت های سهامی عام شرکت هایی هستند که در آنها سهامداران تنها می توانند مالک بخشی از سهام باشند و بخش دیگر را باید از طریق پذیره نویسی از عموم مردم معین نمایند و در واقع باید بخشی از سهام را به عموم مردم واگذار نمایند. در واقع قسمتی از سرمایه شرکت از طریق فروش سهام به مردم تأمین می گردد.
افرادی که قصد ثبت و راه اندای شرکت های سهامی عام را دارند کار بسیار دشواری را پیش رو دارند. یکی از مشکلات آنان موضوع اخذ مجوزهای لازم جهت انجام پذیره نویسی است.
حداقل تعداد سهام داران برای شرکت های سهامی عام 5 نفر می باشد. اما با توجه به موضوع پذیره نویسی و خرید سهام شرکت توسط عموم تعداد شرکا و سهام داران بسیار بیشتر است. برای تاسیس و ثبت شرکت سهامی عام موسسان شرکت باید حداقل 20 درصد سرمایه شرکت را تعهد کرده باشند و حداقل 35 درصد از مبلغ تعهد شده را در حساب بانکی بنام شرکت سپرده گذاری نمایند.
ویژگی های شرکت های سهامی عام
- تشکیل دادن مجامع عمومی موسسان در شرکت های سهامی عام لازم و ضروری است.
- در شرکت سهامی عام در هنگام تاسیس 20% از سرمایه توسط موسسین تعهد و حداقل 35% توسط آنان به حساب جاری شرکت در شرف تاسیس سپرده می شود و مابقی از طریق فروش سهام عموم تامین می گردد.
- سرمایه شرکت سهامی عام در هنگام تاسیس حداقل 5 میلیون ریال می باشد.
- اظهارنامه ثبت شرکت در شرکت سهامی عام به امضای موسسین می رسد.
- شرکت سهامی عام برای فروش سهام باید اعلامیه پذیره نویسی منتشر نماید بر خلاف شرکت سهامی خاص که این حق را ندارد.
- انتشار اوراق قرضه در شرکت سهامی عام ممکن است .
- امضای ورقه تعهد سهم در شرکت سهامی عام مستلزم قبول اساسنامه و تصمیمات مجامع عمومی می باشد .
- حداقل تعداد اعضا برای تشکیل شرکت سهامی عام 5 نفر می باشد.
ثبت شرکت بازرگانی
شرکت های بازرگانی برای امور تجاری و بازرگانی مانند واردات و صادرات و یا خرید و فروش ، توزیع و پخش محصولات و کالاهای مختلف اعم از الکتریکی ، الکترونیکی ، مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی ، دارویی ، پزشکی، ترخیص کالا و سایر موضوعات از این دست ثبت می شوند . ثبت شرکت های بازرگانی از دید کمیت و تعداد از جمله موضوعات پرمتقاضی است و علاقه مندان زیادی دارد . این موضوع به دلیل جذابیت امور مربوط و مشاغل مربوط به بازرگانی در کشور ما است .
برای ثبت شرکت های بازرگانی می توان از یکی از دو نوع شرکت با مسئولیت محدود یا شرکت های سهامی خاص استفاده نمود . البته با یک قیاس کوچک می توان گفت که ثبت شرکت با مسئولیت محدود دردسرها و گرفتاری های کمتری نسبت به شرکت های سهامی خاص دارد .
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بازرگانی
همانطور که گفتیم شما می توانید برای ثبت شرکت های بازرگانی از دو نوع شرکت با مسئولیت محدود و یا سهامی خاص استفاده کنید . طبیعتاً مدارک مورد نیاز برای شرکت بازرگانی مانند مدارک شرکت های نام برده شده است.
انتخاب نام شرکت بازرگانی
برای انتخاب اسم شرکت بازرگانی باید موارد زیر را مورد توجه قرار دهید.
- دارای ریشه فارسی داشته باشد.
- لاتین نباشد.
- با شئونات انقلاب اسلامی ایران منافات نداشته باشد .
- دارای معنا و مفهوم باشد .
- سابقه ثبت نداشته باشد.
اخذ کارت بازرگانی
پس از راه اندازی شرکت های بازرگانی حتماً باید اقدام به اخذ کارت بازرگانی کنید . برای این منظور باید نحوه اخذ کارت بازرگانی را بدانید . کارت بازرگانی به دو صورت حقیقی و حقوقی صادر می گردد. که هرکدام دارای شرایط مخصوص به خود است.
شرایط اخذ کارت بازرگانی حقیقی
- داشتن حداقل 21 سال تمام
- داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت برای آقایان
- داشتن حساب جاری در یکی از شعب بانک های داخلی
- نداشتن محکومیت موثر کیفری
- داشتن سه سال سابقه فعالیت تجاری یا تولیدی به تایید دو نفر از دارندگان کارت بازرگانی یا ارائه مدارک دانشگاهی یا داشتن مجوز تولید از یکی از وزارتخانه های تولیدی
- داشتن محل کسب متناسب با رشته فعالیت،اعم از ملکی یا استیجاری
- داشتن دفاتر قانونی و اظهارنامه ثبتی
- عدم اشتغال تمام وقت و همچنین رابطه استخدامی با وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و قوای سه گانه
- عدم ورشکستگی به تقصیر و تقلب
شرایط اخذ کارت بازرگانی حقوقی
- مدیران شرکت های تعاونی و شرکت های دولتی و شرکت های موضوع قانون حفاظت صنایع مشمول محدودیت نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی نمی باشند.
- مدیران عامل و رئیسان هیئت مدیره شرکت ها باید دارای پروانه کار و اقامت معتبر بوده و سابقه ی محکومیت موثر کیفری نداشته باشد.
- مدیران شرکت های دولتی و شرکت های متعلق به نهادهای انقلابی و شرکت های قانون حفاظت صنایع که حکم مدیریت آنان توسط سازمان های دولتی صادر شده باشد از ارائه گواهی نداشتن محکومیت کیفری معافند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله ثبت شرکت بازرگانی مراجعه نمائید .
ثبت شرکت دانش بنیان
شرکت های دانش بنیان فعالیت های صرف اقتصادی ندارند . بطور مثال کالایی را خرید و فروش نمی کنند و یا در پروژه ای سرمایه گذاری نمی کنند . تولیدات و فعالیت آنها متمرکز بر موضوعات علمی است . این شرکت ها به منظور افزایش علم و ثروت و به کارگیری و تجاری سازی اختراعات تشکیل می شوند . یکی از الزامات اساسی برای ثبت شرکت های دانش بنیان داشتن اختراع است .
ویژگی های شرکت های دانش بنیان
ویژگی های شرکت های دانش بنیان به دو دسته ویژگی های عمومی و ویژگی های اختصاصی تقسیم بندی می شوند .
ویژگی های عمومی
- حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.
- حداقل 3 سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.
- دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.
- حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته
- شرکت،ناشی از فروش فناوری،کالا و یا خدمات دانش بنیان(شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان)آن شرکت از طریق قرارداد باشد.
تبصره:شرکت هایی که در مرحله تجاری سازی اولین کالای دانش بنیان خود هستند،در صورتی که دارای تولید پایلوت موفق باشند،و استانداردهای لازم را از مراجع ذی صلاح داخلی یا بین المللی کسب کرده باشند،و دارای بازار مطمئن و یا اعلام نیاز معتبر همراه با قرارداد تولید کالا باشند،از رعایت بند 1-2 مستثنی هستند. - سابقه بیمه پرداختی برای حداقل 3 نفر از کارکنان تمام وقت شرکت،حداقل 6 ماه باشد.
ویژگی های اختصاصی
- شرکت های تولید کننده کالاهای دانش بنیان
- شرکت باید تولید کننده کالا یا کالاهای دانش بنیان مطابق فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه باشد که در 2 سال گذشته آن ها را در قالب کالاهای جدید یا ارتقاء یافته عرضه کرده و دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی،از طریق فعالیت های تحقیق و توسعه،نهادینه
مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان
- رزومه شرکت
- آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده به سازمان امور مالیاتی کشور
- آخرین لیست بیمه شرکت و خلاصه وضعیت حقوق دستمزد و مزایا
مزایا و حمایت های دولتی از شرکت های دانش بنیان بنیان
شرکت های دانش بنیان از برخی از حمایت های دولتی مانند معافیت مالیاتی ، عوارض حقوقی گمرکی و سود بازرگانی و عوارض مالیاتی به مدت 15 سال و همچنین اعطاء تسهیلات کم بهره بلند مدت یا کوتاه مدت و یا بی بهره برخوردار می باشند .
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله ثبت شرکت دانش بنیان مراجعه نمائید .
ثبت شرکت کنسرسیوم
شرکت های کنسرسیوم یا جوینت ونچر زمانی راه اندازی می شوند که دو یا چند شرکت ، سازمان و یا چند نفر با یکدیگر قرارداد و تفاهم نامه همکاری مشترک جهت دستیابی به یک هدف مشترک امضا می کنند .
ترکیبی از افراد حقیقی و حقوقی برای مشارکت در ایجاد یک یا چند پروژه از پیش تعیین شده کامل کردن نقاط ضعف و قوت بنگاه های اقتصادی و هم پوشانی آنها بر هم برقرار می گردد.
شرکت های کنسرسیوم از دو طریق ثبت شرکت های با مسئولیت محدود و یا شرکت های سهامی خاص ثبت می شوند.
شرایط و مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت کنسرسیوم سهامی خاص
- حداقل آورده نقدی یک میلیون ریال
- حداقل 35 درصد سرمایه برای ثبت شرکت باید نقدا پرداخت شود.
- حداقل سه نفر سهامدار به همراه 2 نفر بازرس که بازرسین نباید نسبت فامیلی با اعضاء داشته باشند.
- فتوکپی مدارک شناسایی اعضاء شامل (کارت ملی و شناسنامه)
- امضاء اقرارنامه
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری برای تمام اعضاء
- مجوز در صورت نیاز
- تنظیم وکالتنامه به نام وکیل در صورتی که امور ثبت شرکت سهامی خاص توسط وکیل انجام شود.
شرایط و مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت کنسرسیوم با مسئولیت محدود
- حضور حداقل دو نفر به عنوان اعضاء
- سرمایه شروع برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود صد هزار تومان می باشد.
- تعهد به پرداخت کل سرمایه
- دو برگ تقاضانامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود
- دو نسخه اساسنامه
- دو برگ شرکتنامه
- تصویر مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی) همه اعضاء
- اخذ گواهی عدم سوء پیشینه کیفری از دفاتر پلیس +10
- اقرارنامه امضاء شده
- دریافت مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله ثبت شرکت کنسرسیوم مراجعه نمائید .
تعدادی از برندها و شرکت های ثبت شده توسط موسسه حقوقی ثبت آرمانی
بدون نظر